OVALEXLİ PANDİSPANYA

ovalexli pasta

MALZEMELER;
32 cm kalıp için;                                                           
*8 yumurta
*350 gr un
*300 gr tozşeker
*45 gr ovaleks
*100 gr su
*20 gr kabartma tozu
*1/2 çay bardağı sıvıyağ

28 cm kalıp için;
*6 yumurta
*262 gr un(2,5 su bardağından az)
*225 gr şeker(1.5 su bardağı)
*30 gr ovaleks(1 yemek kaşığı)
*75 gr su(yarım su bardağı)
*1,5 paket kabartma tozu
*1/4 çay bardağı yağ

KREMA;
*1/2 litre süt
*125 gr toz şeker
*1 adet yumurta
*75 gr nişasta
*75 gr un
*75 gr tereyağ

YAPILIŞI;

*Bütün malzemeler çırpılır.
Not: Kelepçeye dökünce ortası çukur olacak şekilde ortadan kenarlara çekilir. ( bunun nedeni ise kek en çok ortadan kabarır eğer bunu yapmazsak kekin orta kısmı kabarmış olacaktır. Bunu yaparak eşit kabarmasını sağlamış oluyoruz.)

Reklamlar

One thought on “OVALEXLİ PANDİSPANYA

  1. Geri bildirim: Gül Kaplı Pasta |

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s