MARMELATLI KURABİYE


MALZEMELER;
*250 gr margarin
*7 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiğince un

Üzeri İçin;
*1 yumurta akı
*1 su bardağı dövülmüş fındık

Ortası İçin;
*İstediğimiz marmelat çeşidi

HAZIRLANIŞI;
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine,pudra şekeri ve yumurta sarısı ilave edilerek iyice çırpılır.
Vanilya,kabartma tozu ve elenmiş un ilave edilerek sert bir hamur yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, yuvarladıktan sonra,ortasına parmak batırılarak ,çukurlaştırılır.
Önce yumurta akına,sonra da fındığa bulanarak margarin ile yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 175 C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra soğutulur ve ortalarına marmelat koyularak servis yapılır.

Püf noktası: Sıcakken marmelat koyulursa kurabiye yumuşar.

Porsiyon sayısı: 30 adet

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s