YEMİŞLİ MİNİK TARTOLETLER


MALZEMELER;
Tart Hamuru İçin;
*125 gr tereyağ(oda ısısı)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta sarısı
*5 gr vanilya
*5 gr kabartma tozu
*Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)

İçi İçin;
*50’şer gr; bütün fındık,badem,ceviz,antep fıstığı
*Sade soğuk jöle
*Ufak kağıt kapsüller

HAZIRLANIŞI;
Yumurta,şeker,tereyağı mikserle kabartmadan karıştırılır.
Vanilya,tarçın,kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp,tartolet kalıbına yerleştirilmiş minik kapsüllerin içini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kaplanır.
180 C ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirilir.
Bütün haldeki yemişler teflon tavada hafif kavrulur.
Soğuduktan sonra yeterince soğuk jöle ile karıştırılır.
Fırından çıkan tartöletlerin içine yemişlerden yeterince doldurulup,tekrar fırına verilir.
5 dakika daha fırınlandıktan sonra çıkartılıp,servis yapılır.

Porsiyon sayısı: 20-25 adet

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s