MUZLU MOZAİK PASTA


MALZEMELER;

  • 1 buçuk paket petibör bisküvi
  • 1 adet muz (isteğe bağlı)
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (krem şanti için)

    Muhallebisi için:

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
    • 1 paket vanilya

      HAZIRLANIŞI;
      Süt hariç, muhallebimiz için olan tüm malzemeleri bir tencereye koyup karıştırıyoruz. Sütü yavaş yavaş koyup topaklanmaması için bir yandan karıştırıyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz. Bisküvileri çok ufak olmayacak boyutta elimizle kırıyoruz. Muzu ise ufak ufak doğruyoruz. Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Krem santiyi muhallebimize katıyoruz ve homojen şekilde bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Bisküvi ve muzu da koyup alt üst ederek karıştırıyoruz. İsterseniz baton ya da benzer başka bir kabı streç film ile her tarafını kaplayın veya porsiyonluk olarak ikram etmek isterseniz küçük kaseleri streç film ile kaplayın. Mozaik pasta harcımızı kalıba döküp, üzerini bir spatula ya da kaşıkla düzleyin. Donup şekil alması için en az 2 saat buzluğa kaldırın. Servis etmeden 10 dakika önce çıkarın, hafif yumuşayınca pastayı kalıptan çıkarıp servis edin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s