TUZLU KURABİYE


MALZEMELER;

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 paket margarin ya da 2 yemek kaşığı tereyağı tepeleme
  • Aldığı kadar un

üzeri için

  • çörek otu, susam

    YAPLIŞI;
    İlk önce su bardağına 1 parmak kalınlığında limon sıkarak üzerine su ilave edilerek 1 su bardağı limon suyunu hazırlayın. Margarini de eriterek tüm malzemeleri karıştırıp aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edip şekil verin tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu döküp fırına verin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s