VANİLYALI AY KURABİYESİ

MALZEMELER;

  • 1 bardak ve çeyreği (200 gr) sade un.
  • 5 yemek kaşığı (150 gr) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış ve doğranmış)
  • 1 çay bardağı (75 gr) pudra şekeri
  • 1 su bardağından biraz az (75 gr) öğütülmüş badem
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 yumurta (çırpılmış)
  • Vanilyalı şeker veya pudra şekeri ( servis için )

    YAPILIŞI;

    1. Unu geniş bir kâseye eleyin.
    2. Yumuşatılmış tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görünümü alıncaya kadar ovalayın.
    3. Elenmiş pudra şekerini ve öğütülmüş bademleri de ekleyin.
    4. Vanilya esansını yumurtaya ilave edin sonra da unlu karışıma ekleyin.
    5. Karışımı yumuşak bir hamur haline getirin.
    6. Eğer yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
    7. Hamuru plastik bir torbaya koyup sertleşene kadar en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
    8. Fırınınızı önceden 160°C’de ısıtın.
    9. Hamuru ikiye ayırın ve hafifçe unlanmış bir yüzeyde her parçayı sosis şeklinde, yaklaşık 3 cm çapında yuvarlayın.
    10. Keskin bir bıçakla l’er cm’lik parçalar kesin.
    11. Kurabiyeleri oluşturmak için hamurdan bir parça alıp avuç içinizde 8×2 cm’lik bir sosis şekli vererek iki ucunu hafifçe inceltin.
    12. Ay şekli vermek için iki ucunu kıvırın, iki fırıntepsisine parşömen döşeyin ve kurabiyeleri, aralarında boşluk bırakarak dizin.
    13. Kurabiyeleri fırının üst kısmında çok hafif renk değiştirene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
    14. Kahverengi olmamalıdırlar.
    15. Kurabiyeleri 5 dakika tepsilerinde bırakın, sonra ya vanilyalı şekerle karıştırın ya da pudra şekeri serpip ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s