EV YAPIMI ŞEFTALİ SUYU TARİFİ


MALZEMELER;

  • 5 kg şeftali
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2, 5 lt ılık su

    YAPILIŞI;
    Şeftalileri bir güzel yıkayıp çekirdeklerini ayırıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz
    Derin bir tencerenin içine şeftalileri koyup üzerine şekeri ilave ediyoruz ve bu şekilde 1 saat kadar bekletiyoruz şeftalilerin suyunu bırakması için
    Yaklaşık 1 saat sonunda şeftalilerin suyu salındıktan sonra bu şekilde orta halli ateşte şeftaliler yumaşıyıp dağılana kadar kaynatıyoruz, ara sıra karıştıralım dibi tutmasın. Yumuşadıktan sonra blendır ile eziyoruz bir taşım kaynatıyoruz, kaynamakta olan şeftalilerin içine 2, 5 litre ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz ve bir taşım daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıyoruz kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Bu şekilde yaptığımızda daha sonra açıp tüketebilirsiniz. Eğer açtığınızda kıvamı koyu gelirse su ilave edip karıştırıp içebilirsiniz.
    Kavanoza koymacaksanız eğer ılık suyu ekledikten sonra kaynatıp soğutuyoruz taze taze tüketiyoruz
    Afiyet Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s